50% Пшеничен малц
50% Пилзнер малц
Озахаряване:
- 30 минути на 52-55 гр. заради пшеничния малц
- 40-50 минути на 65-66 гр.
- 10-15 минути на 72 гр. /йодна проба/
- машаут на 78 гр.
При еднотемпературно озахаряване 60 минути на 65-66 гр. /или до излизане на йодната проба/
Варене 90 минути, хмел Халертау, добавен 50 минути преди края на варенето, цел 15-16 IBU. В конкретния случай се търсят ароматите, които продуцират дрождите, поради този факт не се използва хмел за аромат;
Начален екстракт 11-13 Плато, дрожди WB06.
Ферментация: 7 дни.
- ако търсите банани дъвки и др. подобни е хубаво да бъде на температура 23-25 гр. (температура вътре във ферментатора)
- ако търсите карамфил, температурата на ферментация трябва да бъде 18-20 гр. (пак във ферментатора)
Газиране: 5-7 дни.
- с отделена пивна мъст с еквивалент на 6-7 гр. на литър бяла захар;
- с бяла захар 6-7 гр. на литър
Отлежаване: не е необходимо дълго отлежаване, може да се пие дори веднага след охлаждане, при продължително дълго отлежаване не се подобява особено, но става много бистра (подобно на Кристал Вайцен). Пие се ЗАЕДНО с утайката! (изключение прави ако сте решили да пробвате дълго отлежаване на студено и я налеете без утайка като еквивалент на Кристал Вайцен).