Ще да правя и аз куадрупел, то се е видяло!
Едва днес ми остана време за канди захарта и направих нещо...
Захар, кристална - 950 гр.
ДАФ - 10 гр.
вода - 250 мл.
Смесване и бъркане с миксера - само с 1 бъркалка
При 94-95 *С завира
При 110 се пени много - бъркане и повдигане от котлона
След 112 *С ври и плавно се повишава температурата
При 125 *С изключих котлона
От инерцията темп. се вдигна до 134 *С и имаше признаци да спада. НО... цвета вече ми харесваше
Махнах и изсипах в тавата.
Вода не съм добавял - не се наложи.
Общо взето съм доволен. Нямаше драми и мазаници.
Резултата - едно огромно захарно петле
Понеже тавата е с ФИ около 25 см. стана дебело, но няма и да го чупя! Нали ще влиза при варенето...
Снимки - при поискване от аудиторията.
Мартин, благодаря за технологията. Оставям на теб да го направиш и да пуснеш официална тема!
С поддържането на температурата няма да има проблем, от което се опасявах аз. Просто при мен, докато достигна желаната 135 *С, цвета вече ми харесваше. И ... АУТ.
Ще сложа снимки.