След като проведох разговори с всички от горния списък, установих, че само бирата на Сашо Ванков е изпратена, но не е журирана.
Другите участници потвърдиха, че по различни причини не са имали възможност да си изпратят заявените за участие бири.
Някои от тях са си ги и платили, други са се възползвали от правото си на безплатно участие.
Моля всички от горния списък, които са заплатили такса за участие - да ми изпратят на ЛС данни за банкова сметка или данни за офис на Еконт в който да им върнем парите.
За Сашо Ванков - да си включи и разходите за куриера, както и за вноска на каса в ПИБ.
И последно :
Всичко това го правим за удоволствие, а не за представителност или някакъв комерс.
Даваме от себе си колкото можем свободно време и нерви. И не малко пари (защото не всички сме от София)
Аз лично не съм журирал и не мога да кажа нищо повече за тази бира, но пожелавам на Сашо да не се отказва заради неприятната грешка която сме допуснали, да продължи да пивоварства, а най-голямата оценка както знаете ни я дават приятелите, които сме почерпили с нашите бири. Те са най-точните съдии - не са чували за BJCP, но с лоша бира не можеш ги излъга.
150 бири - по 3 или 5 бутилки са една голяма камара и тежат над 300кг. с бутилките, кашоните и уплътненията.
За съжаление нямаме собствен бирен център, ползваме чужди магазини с любезното съгласие на техните собственици. Не можем да сложим наш човек 2 месеца да следи какво влиза в тези места от куриерите.
Възможно е някой да е преместил кашон с мостри при техните си кашони с комерсиална бира, особено ако кашонът с мостри е от такава.
Възможно е някой от персонала на магазините да е злоупотребил, или да се е спънал в тях и да ги е счупил и т.н.
Но нямаме възможност да търсим отговорност на любезния домакин, който се е съгласил да ги приема безвъзмездно и за наше улеснение.
В подготовката на този конкурс участваха повече от 10 човека по различни направления.
Разберете, 150 бири за журиране са много нещо. Все някъде нещо ще се пропука, все някъде нещо ще се обърка.
Важното е че за 5-ти път в България се провежда подобен конкурс !
В съседна Румъния сега ще им бъде втория ...
Опитът който придобиваме се трупа, той няма да изчезне както бутилките на Сашо.
Тъй че - догодина, всички още по-сериозно и да сме живи и здрави - пак ще има конкурс и дано да е с още повече бири.
Наздраве на всички и повече усмивки