Вчера ми се спука единия от двата 19 лт ферментора а съм подготвил по-голяма варка за края на седмицата. Тия бидони из Практикер и Мр. Бриколаж годни ли са за ферментиране? Никаде не се споменава дали са годни за хранителни цели, а да ги питам горките хорица там, ще ми дадат два отговора: Незнам, питайте на информация/колегата.... или "Да, разбира се!" без да знаят какво точно ги питам. Виждам тия на Практикер ги продават с вградени канелки, значи по пътя на логиката трябва да стават я за вино, я за зеле, но като не съм сигурен... Дайте някой съвет.. ако стават, браво, по-лесно ще ги мия. Тоя от Бриколажа по ми допада, че е 40 лт. Засега ще вадя по 20-30 литра та таман ще паснат в това. Няма канелка, но ще сложа.
https://www.mr-bricolage.bg/catalog/bidon-963508.html
http://www.praktiker.bg/bg/Cans/%D0%91% ... D/p/468896