Днес направих варка №7 - отново повторих Rhombus American Wheat, много ми допада, а и не само на мен. Всичко мина по план, без гафове.
Pilsner Malt (Светъл малц) - Вайерман Германия - 3кг;
Wheat Malt pale (Пшеничен светъл малц) Кастъл малт Белгия - 3кг
Huell Mellon - 20 гр@60 min
Huell Mellon - 15 гр @30 min
Mandarina Bavaria - 10 гр @30 min
Huell Mellon - 10 гр @10 min
Amarillo - 10 гр@10 min
Amarillo - 15 гр - DRY
Citra - 10 гр - DRY
Chinook - 10 гр -DRY
Lalemand BRY-97 насипни 11гр.
Вода за озахаряване - 18л;
Вода за промиване - 24л;
Варене 1 час;
OG: 14P
Литри пивна мъст във ферментатор - 29л;
По мои сметки, екстрактивност - 72,26 %, ефективност: 92,64%
Смятам с 32 литра във ферментатора, защото някъде към 3 изпуснах в канала, защото бях забравил крана пуснат. Този път използвах bazooka филтър и циркулирах с помпата през цялото време, като от време на време разбърквах.Попмата не е перфектна но се справя с височина от около 60см.Всичко е бързи връзки. Контролера е уникален, особено този PID който ползвам за озахаряване. С другия контролирам водата за промиване на 78 градуса. Силно препоръчвам дори и за начинаещи, просто няма грешка с температурите и ги задържа +/- 1 градус. Ако някой има нужда от помощ за конструирането им съм насреща. тествах и SpargeArm, вижда се на едното клипче и мога да кажа, че и той много облекчава нещата, а също и спомага за по-равномерно разпръскване на водата.
Ето и снимки и видео.Едната снимка е на Irish Red Ale от миналата варка, докато варях си пийвах както обикновено.: https://goo.gl/photos/RdcbsprKDSSbttPE9