За 20л
Малц:
1. Munich malt 2 - 3.0кг.
2. Pale Ale (Гръцки) - 1.5кг.
3. Caraaroma - 0.5кг.
4. Carafa 1 - 0.05кг.
Захар 0.5кг. За повишаване на началната плътност. Добавена при варенето. Може да се замени с повече малц.
Хмел:
1. Hallertau trad. - 25гр. - 50мин.
2. Hallertau trad. - 10гр. - 10мин.
Озахаряване: 20л. вода
Промиване: 8л. вода
Варене - 60мин.
Дрожди- S-23 останали от предишна варка около 300мл. 15*С на мъста при засяване по време на ферментасията падна до 12*С
Ферментация- 18 дни
Майш:
1. 67*С - 45мин.
2. 72*C - 10мин.
3. 78*С примиване
OG- 1.075
FG- 1.018
IBU- 20
ABV- 7.5%
Наздраве!