Та най-сетне и на мен ми се отвори едно прозорче да забъркам първата си варка.
Като фен на пшеницата, реших да започна точно с една вайцен. Може да не е удачно да започна точно с това, но някак си ме дърпа.
От магазина до момента съм прибавил към кошницата си следните материали, ако има нещо, което съм пропуснал и ще ми трябва, моля да ми кажете преди да поръчам. Чета, препрочитам, правя си записки и пак ми е доста мъгляво, ама да се надяваме това ще е така, докато не сваря за първи път. Та ето:
Количествата са на око - за около 2 варки. За начало ще се стремя към 15-20 литра краен материал. Ако не и по-малко. Рецептата ще се нагажда според съдове, време, съвети.
3 кг Pilsner Malt (Светъл малц) - Гърция (Όπα!)
3 кг Wheat Malt pale (Пшеничен светъл малц) Гърция
50 гр Халертауер - Мителфрю - 2015г.
1 х Safbrew WB-06 насипни 11гр.
Мелене на малца (6х0,25)
От помагала съм си добавил торба за грав. прецеждане 10л., воден клапан, гумичка за уплътнение, хидрометър 0-20% Плато, Финк Окорон 12 и книжката ""Домашна бира ? - Това е лесно !" второ издание.
Казани, кофи, лаутертюн - ще се справя на първо време - ей-къде е Практикер. Имам и няколко 19 литрови бутилки от диспенсери. Имам електронен термометър/сонда - мисля, че е същия като тоя, който някога се е предлагал в магазина - незнам до колко е точен. Засега това помня. Ако има нещо, което трябва да си купя, кажете.