Здравейте на всчики,
Вече направих една успешна първа варка 5 litra. Учудващо за мен се получи доста добре като за първи път. Търсех резултат на по ниско алкохолна бира, и може би заради грешки при промиването (там не се правих най-добре) ми се получи. В крайна сметка сварих бира, която излезе между 3,5-4 alc.
използвах тези суровини
0.7 бр. Wheat Malt pale (Пшеничен светъл малц) Вайерман Германия
0.3 бр. Pale Ale Malt (Светъл малц) - Вайерман Германия
0.1 бр. Weyermann Carabelge Malt (Карабелдж малц - Вайерман Германия)
0.1 бр. Бохемски пилс малц Вайерман
0.1 бр. Ръжен малц Вайерман
0.05 бр. Northern Brewer - Немски хмел с двойно предназначение
0.05 бр. HALLERTAU Trad. - Ароматичен хмел Халертау - 2014г
1 бр. Belle Saison - дрожди
като метод ползвах рецептата от книжката за Германски вайцен
Сега реших да пробвам нещо друго и поръчах:
0.9 бр. Pale Ale Malt (Светъл малц) - Вайерман Германия
0.2 бр. CaraPils - malt (Кара-Пилс малц) Вайерман Германия
0.2 бр. Пушен с дъб пшеничен малц (Oak smoked wheet malt)
0.05 бр. Aurora (Аурора) словенски ароматичен хмел
като дрождите, които ще ползвам са отново Belle Saison.
Количеството отново, ще е същото около 5 л. (толкова са ми възможностите за сега като съдове
)
Понеже съм начинаещ, бих искал да попитам за мнение и съвети?
С тези суровини отново ли да ползвам този метод или да търся друг?
Далеч съм от това да гоня стилове, просто искам да си направя хубава бира, и понеже в къщи се предпочита по ниско алкохолната, между 3,8 до 4,5, какво бихте ме посъветвали?