Здравейте,
направихме опит за американска пшенична, по съвети от АLL_ON.
Kaто цяло нямаше много проблеми като обикновенно и постепенно осавършенстваме нещата. Проблема който възникна е че бирата не прави пяна. Прави много малка пяна и доста бързо изчезва. Иначе има леко "дращене" като от газировка. Аромат, вкус и тн се е получила супер(благодаря на ALL_ON). Единствено газировката липсва. Ето и рецептата, ако някой има предположения къде сме сгрешили, за да знаем за друг път.
1.7 гръцки Pale Ale
1,7 wheat
0,1 CaraAmber
1. 7литра @ 52-55гр за 30минути
долях 3литра вряла вода= 10литра @ 65градуса за 50минути
15минути на 72гр -> йодната беше ок и вдигнах до 78 за mashout.
14 литра за промивка ( на 80градуса)
Варене 65минути
Цитра 10гр-50мин
10 гр -15мин
10гр - 10мин
20гр - 5мин преди края
Преди Варене= 19.8литра
След варене = 16.2 литра на точно 12% P.
Nottingam 8grama
След седмица във ферментатора бутилирах с общо 115 грама разтворени в 200мл вода. (това се пада по 7грама на литър).
ПП. Досега всеки път слагам по 7 грама, и пяната винаги е била добра.