ALL_ON написа:Всичко може
Ползвай калкулатори за изчисляване на горчивината (IBU). Ако не искаш горчиви бири, дръж този показател до 30 единици и ще си доволен
Търсих с търсачката но не можах да намеря IBU калкулатор, ще помоля за линк.
Затварачката Емили е супер, преди да я купя прочетох в описанието , че става само за бутилки с високо столче и за това подбрах само такива. Макар, че не можах да я използвам при второто бутилиране, бутилките които подбрах са само такива от Загорка ретро, Каменица старо и Пиринско . По думите на бадженака капачки в България се произвеждат само от една фабрика, той има магазинче за захар олио и т.н. За тези бутилки които са с ниско столче на дъното по добре да не се използва, мисля че може да се счупи затварачката или да се затваря с нея и след това да се повтори с едновремешните ръчни затварачки.
Малка грешка голяма БЕЛЯ. Днес пробвах първата сварена от мен бира
Лоша работа, когато отделих бирата от ферментатора и сложих разтворената във вряща вода захар за газировка пропуснах да разбъркам матряла.
1-ва бутилка слабо газирана 1-ра бутилка малко по добре газирана но бирата сладка като радлер
Иначе вкус добър, хубав аромат .
Е кво пък 27 бутилки 27 различни усещания
.................
4-та бира малко сладнят давам и шанс още ден и на студено може да има неферментируеми захари.