Модератори: Martin, petiomalchev
Първите партиди лепилото беше друго и отлепяха лесно. Сега е почти невъзможно. Как го правиш това със заплката? Само нагряваш или директно ги палиш? Някой пробвал ли е с пистолет за горещ въздух?victoryvt написа:Обаче на Гларус са някакви станиолени и само пламък на запалка ги оправя.
petiomalchev написа:Вчера бутилирах и тъмната си бира. Голяма мъка със затварянето на капачките.
Запечатвам с старите затварачки за буркани от едно време ръчни, които имат от другата страна и затварачка за бирени бутилки.
То голяма мъка беше, заболяха ме ръцете.
Днес ми пристигна затварачката, поръчах я от сайта и веднага я пробвах, изхабих 5-6 капачки.
То на право да пееш и да затваряш поръчах ето тази
Тъмната бира след отделяне от ферментатора излезе 11,5л замерих плътността показа 2% на виномера, а след варенето беше 13%.
На вкус не се усещаше сладко но беше малко газирана, за моят вкус е доста горчива сложих при варенето на 10мин. 15гр. НугетБГ 10% и на 50мин 25гр Голдинг 4%
При следваща варка може ли да намаля горчивия хмел до сега съм слагал 1гр на литър?
Назад към На Петьо Малчев рецептите
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта