Привет! Вчера бутилирах втората си варка и за разлика от първата този път мерих захарността в точните моменти. Търся вашето мнение дали съм се справил правилно. Накратко за изходните данни
Pale Ale Malt (Светъл малц) - Гърция - 4кг.
пивна мъст = 22 литра 10% Плато
във ферментатора 14.5 литра 14% Плато
след ферментацията 11 литра бутилирани 2.2% плато
ABV=(14-2.2)*0.52=6.136% + 0.3% заради захарите в бутилката
И тук вече големият въпрос за IBU-то
Хмеловете са:
Български горчив хмел NUGGET (Нъгет) - 2015 11.2% 20гр за 50мин
и
Български ароматичен хмел CFJ-8 /Cascade/-2015г. 7.5% тук честно казано метнах колкото имах. Ако правилно помня около 30гр. съответно 10 и 5 мин преди края.
Виждате ли грешки?