Две глупави грешки

Модератор: Martin

Re: Две глупави грешки

Мнениеот asenr » 16 Ное 2016, 00:32

Мдааа, аз слагах ирландски мъх на всичко без пшеничните, но и те ставаха бистри. Накрая един вит стана прозрачен като лагер, и то за две седмици в мазе посред август, и от тогава спрях ирландския мъх и бирите ми продължават да са толкова бистри, колкото и преди.
В съотношението цена-качество бирата на аванта е без конкуренция :obscene-drinkingcheers:
Аватар
asenr
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 191
Регистриран на: 19 Ное 2015, 21:42
Местоположение: с. Ковачево, общ. Сандански

Re: Две глупави грешки

Мнениеот victoryvt » 16 Ное 2016, 12:26

Остави го ти гугъла - кипи на 118 ама ако е чиста, а в разтвор с концентрация 0.000...1% ?
Както и етиловия алкохол според гугъл и физиката кипи на 78 гр. ,ама в казана с джибрата излиза при 90-95, щото е сложна многокомпонентна смес.
Или вечния спор за метиловия алкохол - дето кипи при 65 и би следвало да го има само в първака, а се оказва че го има даже и в патоките и то в съвсем леко намаляваща концентрация спрямо другите фракции.
Всяко вещество щом влезе в разтвор с друго си променя параметрите.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Предишна

Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron