въпрос за озахаряване

Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.

Модератор: Martin

Re: въпрос за озахаряване

Мнениеот gorang » 03 Ное 2016, 21:27

Колеги правилно ли смятам?
На втората варка измерих след охлаждане 15.8% с рефрактометър. Днес края на 4ти ден има още някакви признаци на ферментация, но измерих, за да следя промяната. Показа 7.8, което с корекцията трябва да е 2.9.
Това трябва да означава, че бирата ще да е 6.6% обемни. След газирани със захар към 7?
gorang
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 76
Регистриран на: 23 Окт 2016, 10:38

Re: въпрос за озахаряване

Мнениеот Martin » 04 Ное 2016, 10:13

Начална 15.8 и крайна 2.9 дава алкохол точно 7% преди газировката. (OG – FG) x 131.25
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Предишна

Назад към Озахаряване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron