Така, дрождите, който си използвал са Нотингам, а хмелът Нортръм Брюер! Тези дрожди за мен са едни от най-добрите, които винаги дават добри резултати, стига да се борави с тях правилно. В случая обаче виждам лек проблем, по-горе беше писал, че ферментацията ти е при температура около 25 гр.. Тази темпаратура идва висока за Нотингам според мен. Възможно е да имаш повече феноли в бирата, но все пак ще пиеш бира
Бирата към която ти се стремиш е лагерна бира, а тази която си наравил е ейлова, тоест нямат нищо общо, освен факта, че са бири
Лагерните бири се правят по-бавно и до някъде по-трудно, предвид, че е необходимо да се съобразят повече неща, да се контролира по-стриктно температурите и др. За мен обаче ейлът си остава по-добрата бира (въпрос на вкус)! Смятам, че с течение на времето (и варките), ще направиш много по-добри бири от това, към което се стремиш сега