Замислих се и аз да се пробвам с барли уайн.
Прочетох двете теми, в които се обсъжда, ще потърся инфо и в чужди източници. Тук намирам само двете рецепти на Виктор.
Забелязвам голяма разлика в IBUто в двете рецепти - 50 в едната, 110 в другата. В brewersfriend също има голяма разлика в горчивината - от 38, което ми се струва малко, та чак до 297
(средно аритметично от 147 рецепти в сайта - 90 IBU, 11% алкохол и цвят 17°L, а на тези, които са варени повече от веднъж - 100 IBU, 12% алкохол и цвят 17°L)
Алкохолът също варира, от 5-6 до над 20
Кое е обичайното? Към какво/колко да се насоча?
И още един въпрос. Според председателя, отлежаването в дъбово буре е задължително. Буре нямам и няма къде да го държа. Удачно ли е да се сложи средно изпечен дъбов чипс във ферментора? Не че за 2-3 седмици ще даде кой знае какъв принос за вкуса и аромата, но е повече от нищо.