Недей да мериш всеки ден. Има голяма вероятност да внесеш зараза. Изчакай си спокойно 1 седмица и бутилирай.Примери захарността преди да сипеш захар за газировка. Каквото такова, не се притеснявай. Досега си перфектен!
Малко подробности за бутилирането:
Правиш си 2л разтвор за дезинфекция и го слагаш в тенджерата като я рздрусваш да се намокри всичко отвътре.След като постои с разтвора около 5 мин, преливаш в друг съд и оставяш тенджерата да се изцеди от самосебеси настрана (НЕ БЪРШЕШ С НИЩО ВЪТРЕ В ТЕНДЖЕРАТА).
Дезинфекцираш си и бутилките с разтвора от тенджерата,като наливаш във всяка бутилка по около 100-200мл, след което силно раздрусваш и оставяш така около 3-5 мин. Преливаш разтвора от бутилката в друга а първата оставяш да се поизцеди на сушилник. Например слагаш в 5 бутилки разтвор, друсаш, чакаш и после преливаш в други 5.
Правиш си разтвор от около 40-45гр захар и 100мл вода в джезве на котлона. Оставяш го да ври няколко минути за да се дезинфекцира и го слагаш в тенджера както си е горещ. С дезинфекциран маркуч преливаш бирата в тенджерата, като внимаваш да не засмучеш утайките. С преливането ще се разбърка равномерно захарният сироп с бирата и няма да имаш разлики в газировката. При теб ще се наложи да смукнеш от маркуча за да тръгне бирата да се прилива по метода на скачените съдове. Добре е да се изджабуркаш с малко водка или ракия преди това . След това слагаш тенджерата на високо а бутилките на пода и с маркучето започваш да наливаш в бутиликите. Наливаш колкото има в една купешка бира и затваряш с капачка. Оставяш бирата в гардероба за 1 седмица и после в хладилника. Можеш да я пиеш след като се охлади, но хмела ще е много натрапчив. Ако изчакаш 2-3 седмици в хладлника, ще пиеш идеална бира, ама надали ще имаш нерви да чакаш .