Модератор: Martin
А той при 12-та хич не е малко.ALL_ON написа:...... им действа негативно образувания алкохол в бирата
beerlover написа:Здравейте!От прочетеното тук е ясно,че в някои случаи дрождите могат да се използват повторно.Докопах се до кашонче Westfleteren 12.Знам,че е бира,която доферментира в бутилките.Възможно ли е да използвам дрожди от тези бутилки и ако да,как точно да стане,Тъй като естрахотна бира,и немалка част от аромата и е именно благодарение на маята.Благодаря предварително!
beerlover написа:Здравейте!От прочетеното тук е ясно,че в някои случаи дрождите могат да се използват повторно.Докопах се до кашонче Westfleteren 12.Знам,че е бира,която доферментира в бутилките.Възможно ли е да използвам дрожди от тези бутилки и ако да,как точно да стане,Тъй като естрахотна бира,и немалка част от аромата и е именно благодарение на маята.Благодаря предварително!
gorang написа:Да използвам темата да попитам:
Утре ще варя същата бира, като тази която отново утре ще бутилирам. След бутилиране явно ще мога да ползвам утайките във ферментатора, но въпросът ми е цялото количество ли да използвам или ще е много?
Назад към Ферментация и дрожди
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта