Тука гледа ли ?
viewtopic.php?f=10&t=2711Ако описваш дъх на стара коркова тапа е едно, а ако описваш дъх на вкиснато вино (оцет) е друго
И дали го имаше тоя дъх преди бутилирането или се появи след него ?
Дори и без дезинфектанта ако хигиената е добра няма да има проблем със зараза още на първата седмица, обикновено заразените бутилки в началото са добри, после леко започват да намирисват и след месец не стават за пиене и са прегазирани.
Заразата може да е още от ферментатора, но да се прояви чак в бутилката, тъй като бактериите са във постоянна битка с дрождите за средата - докато дрождите са силни всичко е уж наред, после като заслабнат - започват бактериите да развалят бирата.
Да не забравяме и дивите дрожди ...