Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Тук ще информираме всички относно предстоящи срещи, събития, конкурси, състезания, фестивали и т.н. на Асоциацията на домашните пивовари в БГ или форума.

Модератор: cervesa

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот cervesa » 15 Сеп 2016, 22:52

Браво на All_ON !Нека и други последват примера му!
Не забравяте,че от този форум и от тези хора се научихте да правите бира в къщи!
Нека още повече хора опитат и заразим с най-прекрасното хоби!
Тези които досега заявиха участие са "обичайните заподозрени"!
Очакваме младо,ново попълнение!

Наздраве!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот Martin » 16 Сеп 2016, 10:22

Аз ще съм с 1 канта Шоколадов Стаут, добре отлежал 5 месеца. Дано да има бол лок фитинги да я закачим.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот nikolay.illov » 16 Сеп 2016, 11:44

@Martin: ако можеш вземи фитингите, аз ще нося маркучи, скоби, клещи и т.н. Ако няма такава инсталация ще ги вържем на момента
Поздрави
Аватар
nikolay.illov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 230
Регистриран на: 19 Окт 2014, 19:17
Местоположение: Костинброд

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот Dejmos » 16 Сеп 2016, 14:20

Аз ще варя на 22ри от червения ейл, който носих миналата година. Ще е доста пресен на 8ми... но миналогодишният беше на броени дни.

Има ли вариант да се занесе бирата ден-два по-рано, да се складира и евентуално охлади? Че предният път ми изскочи джигера, докато домъкна една хладилна чанта. Сега ще е повече и няма как да охладя и да я донеса студена.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот LivingInChaos » 16 Сеп 2016, 17:12

Моето предложение ще бъде извадено в неделя от ферментатора. На негово място ще влезе една пшенична, обаче тя със сигурност няма да е готова за осми. Очаквам с нетърпение да споделя и опитам бири и да се видим колеги!
LivingInChaos
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 58
Регистриран на: 27 Май 2016, 09:28

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот cervesa » 16 Сеп 2016, 19:00

Колеги,
След разговорите със собствениците на Халбите и неприсъствено заседание на УС на АДПБ,се взе решение домашната бира която ще се предлага за дегустация в Халбите да бъде със егализиран размер от 330 мл.АДБП ще осигури необходимият брой и вид пластмасови чаши.Халбите ще отпечатат и продават чипове със номинал 2 лв.Една бира ще се предлага срещу един чип.
Приходите ще бъдат разделени 50:50 след приспадане на разходите по отечатванеа,чаши и т.н.Делът на АДПБ ще бъде разпределен съобразно събраните чипове от всеки домовар предложил пивото си.Решението е негово,каква част ще остави в касата на АДПБ (има нужда от пари за книгата и други мероприятия) и каква част за покриване на разходите му.

Така ,че дерзайте!Упражнението е правено вече!
Наздраве!

ПС.Христо Цочев предложи ако цената е висока за посетителите-след 17.00 ако има останала бира да обявим "happy hour" :lol:
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот mayosha » 16 Сеп 2016, 21:57

Екстра! Това с чиповете според мен е най-справедливият вариант – и за предлагащи и за потребяващи. Идеята за „happy hour“ също е много добра, стига да остане бира до тогава :)

За протокола – аз ще нося 7-8 литра бира (малко, но от сърце, а и от няма и кво). Официално може да го пишем пейл ейл, но истината е, че е с ейлови дрожди ферментирали на лагерни температури, а вида му е като на вайцен, въпреки че няма пшеничен малц. На вкус си е като бира де :)
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 154
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот Delikatesi.es » 16 Сеп 2016, 23:54

Аз имам няколко въпроса.
1. Как стои въпроса с мезетата? Аз бира няма да имам, но мога да участвам с испански мезета- хамон, салчичон, чорисо... Безвъзмездно. Само трябва в заведението да има машина за да се слайсират.
2. Има ли го някъде публикувано събитието за да може да се споделя и евентуално да дойдат повече хора. Разбирам, че това е една от целите на занятието.
3. Датата е 8 октомври. А часа?

Имаше още нещо, ама забравих.
Аватар
Delikatesi.es
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 45
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:26
Местоположение: София

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот cervesa » 17 Сеп 2016, 19:37

1.С мезетата-само неофициално,под масата.(Не е редно да подбиваме домакините които са ни приютили)
2.Събитието ще бъде обявено във фейспрофила на АДПБ,скоро
3.Начало на събитието 12.00ч.
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Есенен празник на домашното пиво-8 октомври 2016 г.

Мнениеот AtanasBozhkov » 17 Сеп 2016, 23:14

Ако всичко е наред, ще дебютирам с един APA. Надявам се да е десетина литра (поне) ..и стискаме палци да става за пиене дотогава :)
AtanasBozhkov
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 63
Регистриран на: 19 Авг 2015, 17:22

ПредишнаСледваща

Назад към Срещи, конкурси, състезания на АДПБ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта