Модератор: Martin
victoryvt написа:Накисваш го както е цял на около 63-68гр. за един час (по-ниска темп. - повече малтоза, по-висока - повече глюкоза) да започне да се озахарява.
Може да стане във фурна с терморегулатор и в тава.
Не трябва да е много водата, а само да го покрива.
След час и нещо увеличаваш температурата на фурната до стойности за печене - 150-180 градуса.
Ако има вентилатор фурната - включваш го и него.
Печеш толкова време , колкото е нужно за цвета, който искаш да добиеш.
Редовно вадиш тавата и разбъркваш.
Водата ще се изпари сърната ще се карамелизират и ще добият нужния цвят.
Внимавай да не ги препечеш до черно.
И после ... веднага махни зърната от тавата и я накисни с препарат, измий я и гледай да не я зърне женското тяло, че ще има проблеми
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта