Помощ за снимки за новата книжка

Нека благодарим на всеки чиновник, политик, директор, управител и т.н. , който е показал положително отношение и интерес към домашното пивоварене.

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот mayosha » 13 Юни 2016, 23:13

@KpaTyH: това си е направо stock photography, чак ще изглежда неестествено в книга за домашно пивоварене :D Евала за снимките, страхотни са!

Ето и несчупен линк към текста по който работим https://docs.google.com/document/d/1QYdnmn05xyPq6zVUbjRufX_SeW_JOTYfFAEf-U-hVls/edit?usp=sharing
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 154
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот mayosha » 13 Юни 2016, 23:34

Пускам и един request за снимка по точка №3 от първия пост в темета: „Прозрачна чаша със сухи дрожди и до нея празно пакетче. Няма значение какви точно - да са бирени.“ Или по-общо – снимка, от която да се добие представа какво са сухи дрожди, как изглеждат, какъв е мащаба.

Търси се снимка с даденото описание и размери минимум 709 × 1370px, по възможност в подобно съотношение, така че да пасне на заделеното пространство (не че не може да е по-висока или по-широка, но все пак е добре снимките в книгата да не са с произволни размери). В прикачения файл се вижда къде и как ще се позиционира въпросната снимка.

В случая съм сложила една от снимките на KpaTyH, но мисля че тя е по-подходяща за темата „рехидратиране на дрожди“.
Прикачени файлове
homebrewing-16-06-13-1.pdf
(167.24 KiB) 1153 пъти
Аватар
mayosha
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 154
Регистриран на: 30 Юни 2014, 09:19
Местоположение: Sofia

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот Dejmos » 14 Юни 2016, 10:05

Една забележка:

ABV – Alcohol by Volume
ABV е количеството алкохол в бирата по обем. С прости думи, това е колко процента алкохол има в готовата бира. Можем да го изчислим, като знаем началната и крайната плътност по следната формула:
ABV = 105 / 0.79 (OG − FG) / FG

Формулата е неясна. Математически е некоректно изписана и може да се разглежда/тълкува по различни начини.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Помощ за снимки за новата книжка

Мнениеот KpaTyH » 14 Юни 2016, 18:47

Само да уточня, че приятелката ги снима тия, аз само ги качих :D
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Предишна

Назад към Благодарности за оказана подкрепа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron