А и защо трябва да се слага захар, която не е от най-полезните хранителни вещества, след като може само с естествени материали да се постигне същия ефект!
С риск да оспамя темата – за такова изказване убивам хора! То си е за отделна тема, но хайде накратко да си изкажа мъката…
По въпроса с „естествеността“: Захарите извлечени от захарна тръстика или от захарно цвекло (демек захарта на кристали от магазина) не са по-неестествени от тези извлечени от малцован ечемик.
По въпроса с „вредното хранително вещвство (наречено захар)“: В готовата бира то вече е изядено от дрождите и преобразувано в алкохол, както и всички останали прости захари получени при озахаряване на малца. (За така заклеймената „захар“, като основна причина за човешкото неблагоденствие, бих отворила отделна тема, но не му е тук мястото
)
И както @ВескоВарна е написал:
От гол романтизъм, по немския закон за чистотата на бирата.
Това е причината да се газира с пивна мъст. Ако се сещате за други, моля споделете!
@lunna: Споделям своето мнение с най-добри намерения! Ще се радвам да се запознаем на някоя от следващите сбирки, да пийнем домашни бири и да си обсъдим химикотехнологичния процес
За проблема с газировката, виждам че си си извадила правилен извод – много е дошъл шербета