С помпа без разбъркване няма да стане.
Аз ползвам лъжливо дъно и помпа, като над лъжливото дъно се върти бъркалка, но на около 1см над него.
Помпата циркулира без проблеми по време на цялото озахаряване, вкл. и от протеинова пауза нагоре.
Малки частици се виждат да преминават, но не са я запушвали досега.
Единствения вариант с помпа без бъркалка е да се мели едро и мокро. И пак не е сигурно.
Разгледайте и принципа на Браумайстер-а - помпата не смучи, а нагнетява отдолу-нагоре, а решетката е горе и от там прелива. Не е случайно избрана тази схема - именно, за да няма проблеми със дебита.
Иначе засмукването от помпата степва слоя трици. А в случая с продухването отдолу-нагоре го повдига, макар че пак има степване в горната решетка, но не е толкова силно.
По подобие на една реклама на Пицети - "Познавах един дето не искаше да използва бъркалка и сега си търси нова помпа ..."
Така че - "Използвайте бъркалка !"