от victoryvt » 20 Апр 2016, 17:14
Да, само за тест.
Става дума за кег, който е на студено (в кегератор) - там повече от 1.5 бара ще го прегазират за ден два.
Ако обаче е предварително прегазиран - понижаването на налягането при точене от кегератора само влошава работата и ще даде резултат чак накрая когато вече няма какво да се пие.
Лошото е че и увеличаването на налягането ако не е само временно също влошава работата.
Ако кегът е на топло, а се ползва проточен охладител нещата са други - за около 20-25 гр. температура на стаята - 2-до 2.5 бара налягане е добра идея. Освен това - на топло прегазираният кег има по-голям "стремеж" да изпусне налягане отколкото ако е студен.
Най-редовно тайно проверявам редуцирите на някои инсталации за бира, в кръчми и магазини до които имам достъп - например в една верига има монтиран кегератор на Болярка с кран за пълнене на бутилки с противоналягане за вкъщи - носиш си бутилка, пълниш я и си плащаш , та там редуцира е нагласен на около 1.5 бара.
В други няколко кръчми с кегове и проточни охладители, почти навсякъде са нагласени на 2.5 бара.