Проблем със система за мини кегове

Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.

Модератор: Martin

Проблем със система за мини кегове

Мнениеот ChinoMoreno » 19 Апр 2016, 15:27

Здравейте,

скоро си закупих система за мини кегове на BierMaxx. Напълних един кег с домашен Amber Ail. Когато го инсталирах положението стана трагично. Ните една чаша не успях да налея. Всичко излизаше само на пяна и то много плътна и гъста, чак се шегувахме, че прилича на сладолед.

Системата работи със СО2 патрони от 8 и 16 гр. Поръчах си бутилка с 1,5 кг СО2, която смятам да добавя на машината, че с тия патрончета става малко скъпо за подмяна и намиране.

Ако някой вече се сблъсквал с подобен проблем и е намерил решение, моля да сподели.

Предварително Благодаря!

Поздрави,
Павел
Прикачени файлове
73923060_1_585x461_mashina-za-bira-gr-smolyan.jpg
ChinoMoreno
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 60
Регистриран на: 05 Ное 2015, 16:52

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот knasfas » 19 Апр 2016, 17:27

Колко захар си добавил на литър?
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот ChinoMoreno » 19 Апр 2016, 18:42

На 28 литра добавих 4 литра първоначална пивна мъст измерена на 1048 SG
ChinoMoreno
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 60
Регистриран на: 05 Ное 2015, 16:52

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот cervesa » 19 Апр 2016, 18:56

БУХ!!!!!Хааааа.Не мога да смятам, но е необходим 1% ферментируем екстракт!!!!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот Martin » 19 Апр 2016, 22:09

Много е това. За бутилки при мене идва долу горе между 1.2 и 1.3 литра мъст за 20л. При кегчета трябва да е 2 пъти по малко което идва около 600мл за 20л. Значи на твоите 28л е трябвало да сложиш към 1л, а не 4. Количеството варира според екстракта но не много. Има си калкулатори. Но задължително кегчето с 2 пъти по малко от бутилките.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот knasfas » 19 Апр 2016, 23:39

Дам, аз веднъж опитах да сложа около 7гр. на литър и ефекта беше същия - гъста пяна. :mrgreen:
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот st_jivko » 20 Апр 2016, 09:13

1.След като системата работи с СО,защо правиш газировка на Ейла с мъст?
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот Martin » 20 Апр 2016, 09:51

Живко, тея малките кегчета се газират като бутилките със захар. СО2 ти е само да поддържа налягането вътре да не се разгазирва като го захванеш да го пиеш. и да избута бирата отвътре.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот Foreigner » 20 Апр 2016, 09:54

Миналото лято напълних в 5-литрови кегчета Белгийски вит и Силен белгийски ейл. Първата бира газирах с общо 30 грама захар и първите 1-2 халби бяха предимно пяна, а после горе-долу се оправиха нещата. Втората газирах с 15 грама и всичко беше ОК. Четох също, че в 5 литра кег не бива да се налива повече от 4,5 литра бира.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Проблем със система за мини кегове

Мнениеот st_jivko » 20 Апр 2016, 10:53

2.А СО от патрончетата как го регулираш?Да не би да идва повече СО-то/захар+патронче/.
И аз по едно време работих с мини кегове на "Хайнекен",но бирата се избутваше от някаква торба
вътре в кега.А около нея/торбата/ системата помпаше въздух.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Следваща

Назад към Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron