Варене на бира в кухнята

Модератор: Martin

Варене на бира в кухнята

Мнениеот Foreigner » 13 Апр 2016, 17:43

Здравейте,
качвам няколко клипчета от процеса на варене на бира в кухнята. Правени са на прима виста от дъщеря ми за проект в университета, не проследяват всички процеси, но може да са полезни за начинаещи или колебаещи се дали да започват колеги - да видят, че дяволът не е толкова черен. 8-)


Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Варене на бира в кухнята

Мнениеот st_jivko » 13 Апр 2016, 21:03

Нямаш стигане ,Лъчо.Много спретнато и качествено/опитвал съм крайния продукт/.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Варене на бира в кухнята

Мнениеот karakondjul » 13 Апр 2016, 21:51

Гледам вариш на пода. Аз го правя под мощен аспиратор и не мога да си помисля и за миг без него. Не ти ли се овлажнява цялата стая след това варене?
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Варене на бира в кухнята

Мнениеот 5th-hokage » 13 Апр 2016, 22:34

Браво Лъчо - хубави клипчета и могат да бъдат полезни за начинаещите - добре че не кривна в екстрактното варене както беше започнал :)
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Варене на бира в кухнята

Мнениеот Foreigner » 14 Апр 2016, 13:05

@karakondjul, кухнята ми е голяма и с много прозорци, така че се оправям само с проветряване. Е, от време на време се включвам в чистенето на помещението, защото кухнята си е вражеска и опасна територия :D
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Варене на бира в кухнята

Мнениеот mirix » 16 Апр 2016, 23:40

Браво, много добре е станало видеото. И си говориш спокойно все едно слушам радио хоризонт. Много подходящ тембър за такова видео обяснение. Имам 3 забележки е силно казано.
1. Защо добавяш захар и вода в пивната мъст за министартер. 200-300 гр. са достатъчни и според мен до 2 часа нямаш кахър, освен ако не тръгне много бурна ферментация.
2. Този тензух е малко стегнат за сухото охмеляване. Хмела набъбва прилично и изпълва пакетчето и няма достатъчно площ, а може и сакътлък да стане да напъне че да се разпилее.
3. Малко празен ми се вижда ферментатора ти, ама може и да е опическа заблуда.
И да не вземеш да се разсърдиш и да кажеш че съм хейтър, просто аз тъй ги виждам нещата.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица


Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron