Модератор: Martin
8. Източвам с помпа бистрата пивна мъст и я вливам отвисоко в бидона (аерирам един вид).
9. Щом тръгне мътно, спирам помпата, махам серпентината (през това време съм сварил с бързовар торбата за прецеждане), фиксирам торбата на една кофа и я пълня с първата порция утайки.
10. Докато измия маркучи, помпа, серпентина и т.н. - торбата е прецедила половината, следва - връзване на торбата на една гредичка и завиването й с найлон от нова торба за смет. Оставям я така и се прибирам. Чак след няколко часа слизам долу да я доизцедя и да влея бистрото.
11. Без да я мия и дезинфекцирам наново - само изхвърлям "пластелина" и правя ново зареждане, изчаквам да се отцеди грубо и я връзвам пак за гредата, завивам с найлон и я оставям до сутринта.
12. На сутринта вливам и новата пивна мъст и правя трето зареждане на торбата, което обикновено е последно. Него го вливам когато мога през деня.
Назад към Охлаждане и финално прецеждане
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта