Дрожди за бутилкова доферментация

Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Модератор: Martin

Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.

Re: Дрожди за бутилкова доферментация

Мнениеот shadcsm » 06 Апр 2016, 18:03

При мен по същия начин се получи с последната варка - газировка- йок и парцали из бирата. Дрождите са S-04, вече 11 дена я мъча с "друсане" и отмиване от дъното да заработят тия пущини. Суйнг топ са бутилките, и не съм имал проблем с изтърване до сега...
Варки: 46
Последната варка: Kim's Brut IPA
Аватар
shadcsm
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 53
Регистриран на: 26 Яну 2016, 16:13
Местоположение: Велико Търново

Re: Дрожди за бутилкова доферментация

Мнениеот dandilov » 07 Апр 2016, 18:43

След повторното бутилиране, но с F-2, вече няма парцали, а има и газировка! :banana-guitar: :character-beavisbutthead:

20160407_183859_1111.jpg


20160407_180010_1111.jpg
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Re: Дрожди за бутилкова доферментация

Мнениеот rajev » 08 Апр 2016, 06:43

И на мен маурито тази зима ми създадоха проблем с газировката на лагерите.Такова друсане и клатене падна....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Дрожди за бутилкова доферментация

Мнениеот svetlo » 15 Апр 2016, 11:32

На 12-ти март бутилирах един отлежал браун ейл с 0,2 гр. S-04 на литър + 8 гр. кафява захар. Чак миналата седмица стана, обаче се избистри и газира идеално. Явно при повторно засяване си иска много време.
svetlo
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 87
Регистриран на: 12 Сеп 2015, 18:30

Re: Дрожди за бутилкова доферментация

Мнениеот dandilov » 15 Апр 2016, 13:14

Абе то, че си иска време, иска си. Но аз бях бутилирал на 20.02.2016г., а пребутилирах на 02.04.2016г. поради парцалите и липсата на каквато и да е газировка.
dandilov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 280
Регистриран на: 08 Авг 2013, 21:58

Предишна

Назад към Помощ за проблеми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

cron