След известна зимна пауза в неделя 07.Февруари реших да сваря петата си варка, но вече в гаража където имах заложени изводи за права и обратна вода.
Тъй като съм все още новодомец, все оставях за по-нататък дооборудването на гаража с мивка и чешма.Но благодарение на новото ми хоби-пивоварството,
успях да го спретна с кухненски плот от неръждавейка (професионален) с голяма 50/50 /35 см. мивка и с долен плот.Сега ми остава да си поръчам модула
за трисъдовата система и всичко ще е на ОК'.
Рецептата за бирата, на която се спрях, естествено я взаимствах от любимия ни форум! Спрях се на Червена Белгийска бира. Е малко попромених рецептата ,
но в общи линии запазих първообраза и.
Ето и поредният ми 5-ти протокол:
Междувременно успях да се сдобия с прекрасен съд 40 л. от тези в които затоплят чая по хотелите
:
/тук трябваще да се вмести снимката на съда, но не става и след шести опит
/
Засега го използвам да ми подгрява водата за промивката, но за него имам по-други планове за в бъдеще
Макар, че е оборудван с 2.6 Кв. нагревател бая се озори докато докато ми загрее водата до 80 градуса, та затова отново използвах стелката за йога на
дъщерята
Терморелето му сравнително точно изключва на зададената му стойност, но хистерезиса му е доста голям 5-6 градуса пада температурата, докато отново включи.
За озахаряването се наложи също да опаковам импровизирано казана защото температурата в гаража е 9 град. Защо не го направих отопляем, незнам
Има голям ефект от изолацията, ще мисля за нещо по-така!
За нещастие газта взе да свършва та се наложи да сгряваме газовата бутилка на импровизираното ни отопление на гаража- спиртник с поставена огнеупорна плоча върху него/ не правете така в къщи, колеги!/:
Но все пак газта свърши и се наложи да отскочим до газстанцията за зареждане, като машаута на 78 град, се проточи вместо 10 - 40 мин.
За филтрирането използвах модифицираната си система от предния път, но вече с медни тръби за да не се налага асистиране от приятел
Взех си и малка помпичка на 12 В., но не се наложи да се използва, защото сифонното изтичане си действа перфектно и си изтича със скорост,
която се диктува от самото "легло" на триците.
Йодната проба си беше Ок'.
Докато се чакаше мъстта да заври се подкрепихме с комшията: