Привет отново
Искам само да спделя, че пробвах рецептата за Пшенична бира от наръчника за начинаещи или сиреч "ДОМАШНА БИРА? ТОВА Е ЛЕСНО!". 6 дни след карбонизация с предварително замразена мъст от варката искам да ви спделя, че е мнооого добра и всички дегустатори я хареаха!
За тези които нямат книжката (НАРЪЧНИКА), то рецептата е следната:
Pale Ale Malt (Светъл малц) - Вайерман Германия - 3 кг
Wheat Malt pale (Пшеничен светъл малц) Вайерман Германия - 3 кг.
Safbrew WB-06 насипни 11гр.
- 50C - 30 мин
- 62С - 30 мин
- 72С - 10 мин
на 10-а мин 0,5 г. литър Магнум (по наръчник е 1 гр., но на мен ми допадат по-слабите на горчилка бири).
на 50-а мин - Перла ароматичен
Особенности: Видях страшен зор за промиването. Виктор ме предупреди, но аз съм твърда глава! На два пъти промивах и накрая успях.
Резултата!
Добра на вкус бира! След 6 дни я прибрах в хладилника. Не е много пенлива но е добре тръпчива на газировка. Прави около 1 пръст пяна на широка чаша. Нз ако я извадя на стяйна температура дали ще се газира допълнително?