Въпрос за налягането в кега

Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.

Модератор: Martin

Re: Въпрос за налягането в кега

Мнениеот knasfas » 26 Мар 2016, 11:11

Последната ми варка беше най-мътната :D За пръв път си използвах серпентината и само изчаках да охлади, но не и да се утаи и то стана каквото стана.
Аз не съм с голяма инсталация, обаче принципа е един и същ та...мойта бира си остана мътна, но за това е спомогнала сигурно и газировката със захар.
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Re: Въпрос за налягането в кега

Мнениеот vsd » 27 Мар 2016, 09:14

@nickpagano
Да, ако ти е на студено кега ще се избистри, но може и да не стане веднага и да не източиш всичката мътилка с първите 1-2 литра. Доста е условно, различните варки се избистрят различно бързо. Ако искаш бистра бира, ползвай желатин преди да напълниш в кега. Става бистра почти като купешка.
vsd
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 229
Регистриран на: 03 Яну 2013, 11:30

Re: Въпрос за налягането в кега

Мнениеот DNA » 30 Яну 2017, 18:00

@vsd, можеш ли да разкажеш малко повече за желатина? Какъв желатин ползваш и как? Благодаря! :)
DNA
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 37
Регистриран на: 14 Яну 2016, 11:12
Местоположение: София

Re: Въпрос за налягането в кега

Мнениеот Martin » 30 Яну 2017, 19:44

carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Предишна

Назад към Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта

cron