Бира за КоНКуРсА

Тук ще информираме всички относно предстоящи срещи, събития, конкурси, състезания, фестивали и т.н. на Асоциацията на домашните пивовари в БГ или форума.

Модератор: cervesa

Бира за КоНКуРсА

Мнениеот ameba13 » 21 Мар 2016, 21:14

Уважаеми сънародници,
наближава ежегодния конкурс за домашна бира "4ти международен"
Очакваме над 400 любители на бирата да посетят събитието и не бихме искали да си тръгнат пресъхнали, като нефтен кладненц през 2050 година.
Затова нека се преброим тук, кои от нас имат готовност и желание да донесат бира за събитието. Таргетът ни е 400 литра!

Всеки може да донесе бутилки, канти или кегове (за последните ще има разливни инсталации).

Аз се включвам с една канта стаут и една канта wit.


Напомням, че тъй като ще се събира вход за мероприятието, част от събраните средства ще се разпределят между донеслите бира. Компенсацията ще бъде 1лв/литър. Това може и да не покрие на 100% разходите по пивоваренето, но поне ще позволи повече хора да опитат домашна бира, което е и целта на мероприятието.
:character-willie:
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот cervesa » 21 Мар 2016, 22:37

Засега се записвам със:Piwo Grodziski-20l,Cider dry hoped -20l,Няква бЕтЕр вайцен-30л.(За резерва-не се знае какво)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот nikolay.illov » 22 Мар 2016, 00:37

Аз с 2 канти по 18-19 литра не съм решил още какво, а ако ми остане време и свободна ката, ще довлека и трета.
Аватар
nikolay.illov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 230
Регистриран на: 19 Окт 2014, 19:17
Местоположение: Костинброд

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот victoryvt » 22 Мар 2016, 09:50

в кегове с плоска глава :
20л. - чешки пилзнер
30л. - раух биир от същата с която ще участвам състезателно (възможно е и да е по-малко, че нещо много гости се задават ...)
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот ameba13 » 22 Мар 2016, 22:59

добре, чашата ни е наполовина пълна - малко над 200 литра
имаме две разливни за канти - на Нако с 1 кран и мойта с 2 крана. кой ще се жертва да донесе за кегове?
ameba13
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 117
Регистриран на: 01 Юли 2013, 15:42

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот cervesa » 22 Мар 2016, 23:02

Аз нали съм обещал,както винаги,да донеса една двойна.
С плоски глави,но имам и резервни байонетни. Виктор си я познава ;P
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот victoryvt » 23 Мар 2016, 09:12

До тук 5 крана - по 2 бири в минута = 10 бири / мин.
Пластмасови чашки ще купуваме ли ?
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот cervesa » 23 Мар 2016, 09:53

Предлагам да се закупят 2000 чаши х 400мл.А?
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот nnakov » 23 Мар 2016, 10:02

Аз до тук имам във ферментори ESB и RauhPilsner по 20 литра - дано да са добри!
Освен това отлежава 20 литра DunkelBock - и той ще дойде на събитието. До тук 3 канти. Ще взема и разливника, както вече спомена Ицо.
nnakov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Сеп 2014, 15:53

Re: Бира за КоНКуРсА

Мнениеот knasfas » 23 Мар 2016, 10:06

Аз бих донесъл от това, с което ще участвам в конкурса - Witbier, ама още не се знае ще става ли за пиене :D Около 18-20 литра, но се чудя, ако ги донеса в бутилки по 500 дали няма да е малко неловко. Другият вариант е да търся дарение от някъде на празни бутилки по 330 и да отделя половин ден за пълнене :D
Съвет някой?
knasfas
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 133
Регистриран на: 20 Сеп 2015, 11:31

Следваща

Назад към Срещи, конкурси, състезания на АДПБ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron