Много моля словоблудството в тази тема да спре.
Този линк
http://homebrewers-bg.org/competitions/ е от сайта на АДПБ.Както е видно е негова поддиректория. Инсталирал съм го аз, по поръчение на ръководството на асоциацията, тъй като предишния подобен уеб-софтуер за регистрация на бирите (правен лично от мен без да съм уеб-дизайнер и в малкото свободно време което съм намерил) не беше достатъчно функционален и не беше удачен за голям брой участници и респективно бири.
В този сегашния софтуер са заложени множество възможности за регистрация на участници, бири, както и на стюарди, съдии, и въобще обхваща целия процес по провеждане на състезания по методиките на BJCP, както и по стиловете на BJCP ver. 2015.
Това че е само на английски може да ви се струва недостатък от гледна точка на българските участници, но улеснява много чуждестранните.
(Например някой от вас пробвал ли е да разбере нещо от румънския или унгарския конкурс? За разлика от хърватския, в който се използва същия софтуер както и при нас тази година.)
Не съм се задълбочавал дали го има и в многоезичен вариант, ако излезе нова такава версия - ще го ъпгрейдна веднага, ако няма - можем да пишем на създателите му, които са като нас хоби пивовари, да добавят многоезична поддръжка, но това е максимума.
Няма как да се "преправи" ей тъй някак си на български, още по-малко да има отделна версия на български и такава на английски за чуждестранните участници.
Написването на подобен уеб-софтуер не е по силите на един човек, освен това ще коства месеци труд, а няма никой с толкова свободно време и с такива възможности едновременно (вярвайте ми).
Аз лично имам много добри приятели от уеб-дизайнерско студио, които биха могли да го направят (един от работещите за тях е отскоро и домашен пивовар), но не работят за без пари (меко казано).
Предполагам че за по-малко от годишния бюджет на АДПБ няма да се наемат.
(УС не се моли от 6г. защото сме АДПБ от 2013 - точно 3години, апропо - честита ни 3-та годишнина - на 2-ри март беше, ама забравихме всички)