Да покажа как изглежда 'лагера' към момента ... доволен съм:
Модератор: Martin
Допълнение на 2/2/2016:
Топлото време нещо позабърза нещата и тази сутрин видях, че темпа на ферментцията се е забавил значително ... май няма да е баш лагер, а нещо трето ...
та както бях планирал, добавих 15г стар каскейд като за сухо охмеляване и след 3-4 дни ще я вкарам за диацетилна пауза на "по-топло".
Кашона вечер си поддържа 11-12'С ама денем сигурно температурата се качва на 15-16'С ... е, каквото / такова ...
Допълнение на 17/2/2016:
Бутилирана на 12/02 с по 5г на литър
първа проба на 15/02 - като впечатления - добре се е газирала,и ще донеса на сБирката в края на февруари за коментари, но определено се равам, че има повтаряемост и е доста подобна на първата бохемска. Тази дойде с повечко IBU може би заради сухото охмеляване - незнам ...
Foreigner написа:Дай да го видим този автосифон.
Редакция 22.02:
Вчера прехвърлих във втори съд за да отделя утайката и хмеловете. Аромата е ... невероятен - много комплексен и приятен - довечера бутилирам
Редакция 01.03:
Бутилирах чак сега със около 100мл неферментирала мъст и 30гр. тръстикова. Излезнаха 8.5л бутилирана от първоначалните 10л дето ферментираха ...
Допълнение 09/03/2016:
- ферментацията върви нормално, и температурата се върти около 18'С,
- "закваската" с бактерийте се мотае нещо - май се чудят "на кой свят са" още и забелязвам само съвсем лека активност ... изолирах буркана, заедно с тръбата на парното та дано като се постоплят да се активират повечко бацилите ...
Назад към Разни дискусии и приказки на вятъра
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта