Помпа

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Помпа

Мнениеот karakondjul » 08 Мар 2016, 12:35

Интересувам се от елегентни методи за откаляване. Метода за всмукване с уста не ми допада. Ровейки се из нета попаднах на две неща.

http://www.tashev-galving.com/080+SUN+4 ... 1%82%D0%B8

Проблема тук е, че постоянно трябва да се помпи за да се влива течността и доколкото разбрах това не е препоръчително понеже се нагнетява и въздух. Това така ли е и въобще как ви се струва този продукт?

Мнооого по елегантно решение е това

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bSeGAZUxZDM&t=1m40s[/youtube]

някой ако знае от къде мога да си набавя подобно....

А вие как правите откаляването?
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот Martin » 08 Мар 2016, 12:52

Аз ползвам пластмасови ферментатори които имат канелка два пръста над дъното и от там събирам бирата.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Помпа

Мнениеот Steelheart » 08 Мар 2016, 13:01

Елегентното съм го виждал и в електронния магазин, а това което показваш от ташев (благословени да са - имат от пиле мляко), като го гледам не ползва налягане ами прави вакум, след това го оставяш да си работи на скачени съдове. Малко му е къса пръчицата, но аз имам план проект свързан с тънък много гъвкав силиконов маркуч с поплавък открая, за да не пада върху утайката, а да смуча над нея, дори когато остане почти само тя.
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот karakondjul » 08 Мар 2016, 13:13

На това от ташев изрично ги попитах дали става на принципа на скачените съдове или трябва да се помпа постоянно - отговора бе постоянно се помпа.
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот Steelheart » 08 Мар 2016, 13:17

Сериозно, смотана работа, но да не забравяме кои сме и дали не можем да преработим всичко хахахахах. Само малко време да имам и отивам да я видя, Ташев е на 20 мин пеш от нас :)
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот karakondjul » 08 Мар 2016, 13:22

Аз не съм от сръчните така, че залагам на готови решения :D
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот Steelheart » 08 Мар 2016, 13:26

Ако искаш готово и хубаво, то това от магазина е твоят продукт http://beer-bg.com/index.php?main_page= ... cts_id=271 Аз ще се захвана с няколко идеи за засмувкане без зарази и окисляване и ще споделя в твоята тема. Така де, все пак няма да открия топлата вода, но ако съм полезен на някой ще се радвам.
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот karakondjul » 08 Мар 2016, 13:30

Това съм го изтървал а уж гледах.... как да е. Благодаря ти!
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот karakondjul » 08 Мар 2016, 14:51

Погледнете тук идея за откаляване. Изглежда интересно, евтино и лесно за изработка.
Аватар
karakondjul
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 20 Юли 2015, 12:19
Местоположение: София

Re: Помпа

Мнениеот Steelheart » 08 Мар 2016, 15:24

Точно това ми е едната идея. Едно разклонение (тройник) непосредствено преди магическта пръчица за бутилиране. На разклонението слагам едно кранче и след него още 10 см примерно маркуч. От него засмувкам с уста и като тръгне надолу течноста и дори мине през крана затварям и посоката си продължава през пълначката. Така реално влизащата в бутилките или вторичен ферментатор течност, няма да има никакъв досег ,нито с мен, нито с въздуха.
Аватар
Steelheart
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 134
Регистриран на: 25 Дек 2015, 15:19
Местоположение: София


Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта