Да се похваля и аз. Кристалната ми IPA дето я бях отписал поотлежа и взе да ми харесва. Особенните аромати се ориентираха здраво към карамфил. Струва ми се, че причината е в US-05. Дано оживее една бутилка до срещата за дегустация и компетентно мнение, ама знам ли .
Здравейте, поразрових доста, но не успях да открия точния начин, по който се прави сухото охмеляване. Вече варих доста пъти, но още не се осмелявам да посегна към IPA, заради неувереност в тази манипулация, така че ще бъда с огромна благодарност към този, който ме осветли поне в основните моменти на този начин за охмеляване.
Решил съм в Събота да варя по тази рецепта обаче по погрешка поръчах Пейл Ейл малц на Вайерман вместо Пилзен малц. Това до каква степен ще окаже влияние на варката и фатално ли ще е? Ако става с Пейл ейл малц озахаряването пак ли по същият начин както е написано тук или по различен ще трябва да се направи?
Супер! Благодаря за отговора. Ще споделя непременно! По мой изчисления ще е готова за празникът в Бургас, ако успея да стигна до там даже ще мога и да донеса
Много добре се получи биричката. За съжаление не успях да стигна до Бургас, но бирата беше споделена с близки и приятели на всички много им хареса! Определено ще я повторя!