Първото ще го направя, второто - дай боже всеки му, дори бих изкарал 100 дни в Брюксел ... пиейки чешка бира(примерно)!
Искам да се извиня, предаването е "How do they do it" пак на Дикавъри. Не ме подразни липсата на хигиена или описанието как мъста поемала частици слама, сяра, сапун, пот и т.н. Подразниха ме времевите порядъци: 11часа озахаряване, 3часа охмеляване(22кг/10т.), чакане до зимата, варене, ДО 3 ГОДИНИ ферментация,плодовата 18 месеца ферментация+ 6 седмици с череши!
Колега, животът е твърде кратък да се пилее толкова безотговорно! Сухата статистика казва, че ако варя през седмица по една варка от 4 кг малц, за 3 години ще съм направил 78 варки и ще съм изпил 2 тона бира! А Белгиеца още ще чака първата .... вярно е, че аз ще пея, а той ще плаче!
Малката ракия вечер е прелюдия към голямата студена Бира сутрин.