Такааа, да открехнем и темата за луканката.
За първи път ще правя и понеже забравиха да ми дадат оригинална рецепта, а разполагам с екзотични подправки си я сътворих. Нямам намерение да развивам теории колко части от кое и.....
Та моята ще е 100 % свинско. Телешкото отива за суджуци.
Не ми се цапаше машинката, а и бях загрял след кълцането за поредната пуска. Накълцах месото на около 5х5 мм.или половин сант.
На 1 кг. добавих следните подправки:
Сол. 25 гр.
Захар 8 гр.
Чер пипер 1 гр.
Кардамон 0,3 гр.
Кориандър 0,3 гр.
Бахар 0,3 гр.
Кимион 0,5 гр.
Обърквам добре и чакам 3 дена в хладилника да зрее. За съжаление нямам естествено черво. После ще ходи в колагеново.
Резултат очаквайте след около месец.
За сега само това: