Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Модератор: Martin
Правила на форума
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
от KpaTyH » 19 Фев 2016, 12:41
Това за цеденето и аз не го знаех. И аз цедя с марля, която е кисната в окорон, защото при прехвърлянето от ферментатора в друг съд на бирата, колкото и да внимавам прехвърлям някой друг парцал от утайката
-
KpaTyH
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 128
- Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
- Местоположение: Горна Оряховица
от svetlo » 21 Фев 2016, 01:57
Явно при всеки е различно - на Мартин му се получава като пластелин, на Кратун му става на парцали, а при мен седи като фина тиня - явно зависи от географското положение и климатичните особености
-
svetlo
- Много приказва, малко вари
-
- Мнения: 87
- Регистриран на: 12 Сеп 2015, 18:30
Назад към Помощ за проблеми
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта