Здравейте колеги!
И аз сварих първата си бира ползвайки ето тази инструкция:
viewtopic.php?f=18&t=2505#p4106
с малката редакция исках стаут и ползвай пейл ейл малц 75% карамюних 17% и карафа 8%.
Е разбира се имаше малко грешки тук там, като на пример че се поотплеснах и я поварих повече време, да речем към 2 часа и малко и като краен обем беше под 2л. Ферментира 1 седмица и после 1 седмица я оставих да се газира.
Така днес отворих първата бутилка и беше МНООГО газирана, общо взето се вдигна пяна като от раздрусано пенливо вино.
На вкус беше супер, на алкохолност я премерих преди да я бутилирам и беше около 9%.
Може ли да ме светнете кое от нещата които съм сътворил доведе до тази обилна пяна?