Малко да сготвим и някоя по диетична гозба, за разтоварване преди блажното.
Така да започнем от рецептата, а после технологията.
1 глава и опашка от сом. 1 глава от толостолоб и 1 от шаран и амур. В крайна сметка каквито намерите, но да са поне 2 вида.
1 глава лук нарязан на дребно.
1 средно голям морков.
Мащерка- прясна и сушена. Прясна има в метро.
Девисил. Пресен и сушен.
Магданоз.
Главите се почистват от хрилете и се сваряват в подсолена вода. След това сока се прецежда, а главите се почистват от мръвката и се накъсва на парчета около 1 см. Нарязват се лука и моркова и се слагат в сока от рибата. След като заврат се добавя и 1 кафена чашка ориз. Когато ориза поуври около 20 мин. слага се и чер пипери се добавят 2 супени лъжици домати. Слагат се и сухата мащерка и девисил и малко магданоз. След още 10 мин. се добавят парчетата риба. Добавя се и малко лимонена киселина. Така чорбата ври още 10-15 мин. След като се изключи се слагат свежите подправки накълцани на не много едро. Оставя се така 10 мин след което се сипва с голямо парче лимон. Като преди да добавите лимона в супата се изстисква малко.
Да ви е сладко.
Ето и снимка на готовата чорба.