от aldisha » 10 Мар 2016, 10:09
Здравейте. Във връзка с възможността за провеждане на курс за "офф-флейвъри" в бирата във Варна, за който говорихме на последната ни среща ето до къде стигнахме.
На кратко има 2 варианта:
1. Купуваме си кита с нежелание аромати, и си провеждаме курса сами, като си разделяме разходите.
2. Плащаме на Темелко Пампов и той отговаря за провеждането на обучението ни.
вариант 1: цена около 70BGP което е около 180 лв. Пише, че има безплатна доставка, но да речем - 200 лв с купуването на бирата в която да се разтвори, някакви си неутралникрекери, вода и т.н. Няма сертификат. И няма кой да ни обясни кое какво е. Общо взето, ще разчитаме на приложения "юзър менюъл".
вариант 2: Темелко Пампов : "Отговарям от мое име, само!: Курсът,които се проведе под егидата на АДПБ в София ще бъде в 2 части :
1.Кратко запознаване с принципите и критериите за организиране на конкурси и оценяване на пиво,съгласно BJCP-лектор-аз
2.Сенсорен тренинг със оффлейвор кит на AROXA-ще го представя Стойчо Пампов (междувременно завършващ 1-ва степен в World Beer Academy-Sibel institute –Chicago,IL)
За членовете на АДПБ-без такса,за останалите -50 лв. Броят на участниците е макс.20
Същият курс,бихме могли да проведем и във Варна,като се поемат следните разходи:
1.Консумативи за курса-АROXA сет (наличен),бира,вода,неутрални кракери,подложки,карти с описание на вкуса(остават за курсиста),сертификат-550 лв.
2.Настаняване-2 стаи за двенощувки.
Възможни дати: До 30.05 за мен е невъзможно. След това имам две мероприятия през юни 4-ти и 11-ти.
Колекционерите правят сбирка във Варна на 23-може да се съвмести.
Амин! "
Т.е. при вариант 2 плащаме 550 лв + 2 стаи за 2 дни и получаваме същото от вариант 1 + сертификат + "Кратко запознаване с принципите и критериите за организиране на конкурси и оценяване на пиво,съгласно BJCP"
Правим ли нещо?