Вярно е!
Аз четох 1 месец форума и го минах поне 4-5 пъти от-до. Накрая беше малко мешавица в главта, но вече знаех какво точно трябва да търся като информация и си направих план за първата варка. Естествено първата е най-трудна и си е хаос в кухнята, но пък като стане бирата е много яко.
Във форума винаги ще ти отговорим, но все пак е добре да си наясно с процеса. В началото според мен е добре да си напаснеш оборудването като възможности. Имам в предвид тенджери, съд и сито за прецеждане (или направо лаутертюн), ферментатор с подходящят обем според възможностите на тенджерите и т.н. След това идва време за рецептата на първа варка. Пуснал съм тема с моята първа варка с обяснение какво оборудване съм ползвал точно с тази цел. За да е по-лесно на хора като теб да имат нужната информация. Всеки се е постарал да даде каквото може от първите си варки в детайли за да можем начинаещите да си преценяме възможностите.
Моят съвет е да помислиш първо върху това какво оборудване ти трябава. Прочети форума и рзгледай магазина. Ще се ориентираш за около седмица
.
Много важно е също така да имаш помещение с подходяща температура за ферментация ( около 18градуса за Ейл). В продтивен случай ще трябва да четеш и темите за това кака да се охлажда ферменатора по време на ферментацията за да не превишаваш много темепературата вътре, което би могло да съсипе целият труд който ще направиш.
Като цяло информацията е доста, но както казва колегата по-горе е достъпна за всеки. Според мен е задължителна за прочитане!