Суджук!

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Суджук!

Мнениеот ALL_ON » 31 Яну 2016, 23:05

Здравейте. В тази тема ще покажа аз и мой приятел какво сътворихме вчера и днес. Рецептата е на друг наш приятел от плевенско.
50% свинско месо от бут
50% телешко месо от бут
Подправки за 1 кг. месо:
20 гр. сол
7 гр. захар
3,5 гр. черен пипер
20-25 гр. чубрица (според зависи кой колко обича и как му харесва)
Няма философия при правенето, може би единствената особеност е, че е добре месото и подправките като се омешат хубаво да престои така едно денонощие на хладно место. За целта снощи направихме тази процедура, а тази вечер извършихме самото пълнене. Месото след като го избрахме, ни бе смляно на място в магазина. Ние ползвахме малко над 10 кг. месо (по 5 свинско и 5 телешко). Държа да отбележа, че не за първа година правим суджук по тази рецепта и определено ни харесва как се получава. Става да се яде и директно след пълненето след термична обработка, да кажем на скара.
Ето и малко снимки на вече готовата "продукция":
Прикачени файлове
Суджук 1.jpg
Суджук 2.jpg
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Суджук!

Мнениеот mirix » 31 Яну 2016, 23:10

Вие сте сложили по-вече чубрица от солта, каква е целта вгорчаване или техническа грешка?
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Суджук!

Мнениеот ALL_ON » 31 Яну 2016, 23:25

Няма техническа грешка и няма вгорчаване :) Има хубав аромат на чубрица, а ако е и домашна - СУПЕР! Точно чубрицата е "тайната" на тази рецепта.
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Суджук!

Мнениеот mirix » 31 Яну 2016, 23:38

Възможно е:) Аз като опитам дори и с 5 гр./кг. ми иде в по вече, а това ще е някой чубрик IPA суджук :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Суджук!

Мнениеот ALL_ON » 01 Фев 2016, 00:27

:D Чакай да видиш какво става след сухото "Очубрикяване" :lol:
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Суджук!

Мнениеот pepes75 » 01 Фев 2016, 00:38

Денят ми не беше от най-добрите ,но вие ме развеселихте :lol: .Благодаря ви!
P.S. Влади ,донеси на сБирката да го опитаме, ако е ферментирал разбира се :lol:
pepes75
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 61
Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
Местоположение: София

Re: Суджук!

Мнениеот ALL_ON » 01 Фев 2016, 00:46

Тъкмо мислех да попитам в темата за сбирката, дали биха позволили от заведението да донеса. Още повече, че по мои сметки, именно тогава ще е "отлежал" достатъчно :)
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Re: Суджук!

Мнениеот pepes75 » 01 Фев 2016, 00:54

Ти си напълни джобовете пък ще измислим нещо за оправдание в заведението ;)
pepes75
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 61
Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
Местоположение: София

Re: Суджук!

Мнениеот mirix » 03 Фев 2016, 02:07

Сгънах малйо и аз
IMG_20160202_205302.jpg

Утре на светло ще видя ко съм закичил
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Суджук!

Мнениеот ALL_ON » 03 Фев 2016, 09:40

Много добре изглежда! Каква е твоята рецепта?
ALL_ON
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 541
Регистриран на: 14 Авг 2014, 18:59
Местоположение: София

Следваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron