Здравейте. В тази тема ще покажа аз и мой приятел какво сътворихме вчера и днес. Рецептата е на друг наш приятел от плевенско.
50% свинско месо от бут
50% телешко месо от бут
Подправки за 1 кг. месо:
20 гр. сол
7 гр. захар
3,5 гр. черен пипер
20-25 гр. чубрица (според зависи кой колко обича и как му харесва)
Няма философия при правенето, може би единствената особеност е, че е добре месото и подправките като се омешат хубаво да престои така едно денонощие на хладно место. За целта снощи направихме тази процедура, а тази вечер извършихме самото пълнене. Месото след като го избрахме, ни бе смляно на място в магазина. Ние ползвахме малко над 10 кг. месо (по 5 свинско и 5 телешко). Държа да отбележа, че не за първа година правим суджук по тази рецепта и определено ни харесва как се получава. Става да се яде и директно след пълненето след термична обработка, да кажем на скара.
Ето и малко снимки на вече готовата "продукция":