Така Бирата вече е по бутилките, но нещо ме изненада - очаквах екстракта да се е свалил повече, в крайна сметка е 1015 SG, което е около 3,8 Плато! Както и да е, бутилирах общо 24 литра бира с добавена 180 гр. кафява нерафинирана захар, която имаше много силно изразна миризма и вкус на меласа и точно за това я избрах. Равносметката е 7,5 гр. захар на литър бира, което е леко завишено количество, но смятам, че така е по-добре. Според калкулатора алкохола до момента е 4,99% ABV без да смятаме захарта. Смятам да запиша бирата 5.2-5.3% ABV. По отношение на вкуса, опитах количеството, което измерих и мога да кажа, че целта е постигната - вкус на кафе и умерен битер. За хора, които не харесват много кафе, може да дойде една идея повече Карафата, но на мен ми допада Дано се газира добре и на следваща сбирка да я опитаме дружно
P.S: Малко снимков материал