50 SHADES - Gose
Публикувано на: 15 Май 2019, 21:51
Първо място в категория "Кисели бири" 7-ми международен конкурс за домашна бира, София
Първо място в категория "Gose" и BoS на 4-ти международен конкурс за домашна бира, Букурещ
Малцове (Wayerman) - 5кг:
-Пилзнер - 2.3кг (46%)
-Пшеничен - 2.3кг (46%)
-Кисел - 0.4кг (8%)
Озахаряване;
Добавяне на половината от киселия малц в началото, останалият - след 50мин. от началото на озахаряване.
64*C/60мин
67*C/10мин
72*С/10мин
Boil size - 33l/10.2P
Варене - 60мин
Хмел - 9гр Магнум 12.4%/50мин
ИБУ -11
Добавки:
-Ирландски мъх/15мин
-Кориандър 35гр/10мин (1.3гр/л)
-Хималайска сол - 17.5гр (0.65гр/л)
Batch size - 26l
OG - 11.7P (1.047SG)
Yeast - US05
След края на ферментацията, добавена млечна киселина до достигане на Ph - 3.7
FG - 2.4P (1.009SG)
ABV - 5%
Една много лесна за изпълнение рецепта, евтина като материали и в същото време ефектен резултат. Ще се прави пак за летните жеги.
Благодаря #набожков за това, че сподели от неговото Гозе, както и рецептата . Аз съм я променил незначително.
Първо място в категория "Gose" и BoS на 4-ти международен конкурс за домашна бира, Букурещ
Малцове (Wayerman) - 5кг:
-Пилзнер - 2.3кг (46%)
-Пшеничен - 2.3кг (46%)
-Кисел - 0.4кг (8%)
Озахаряване;
Добавяне на половината от киселия малц в началото, останалият - след 50мин. от началото на озахаряване.
64*C/60мин
67*C/10мин
72*С/10мин
Boil size - 33l/10.2P
Варене - 60мин
Хмел - 9гр Магнум 12.4%/50мин
ИБУ -11
Добавки:
-Ирландски мъх/15мин
-Кориандър 35гр/10мин (1.3гр/л)
-Хималайска сол - 17.5гр (0.65гр/л)
Batch size - 26l
OG - 11.7P (1.047SG)
Yeast - US05
След края на ферментацията, добавена млечна киселина до достигане на Ph - 3.7
FG - 2.4P (1.009SG)
ABV - 5%
Една много лесна за изпълнение рецепта, евтина като материали и в същото време ефектен резултат. Ще се прави пак за летните жеги.
Благодаря #набожков за това, че сподели от неговото Гозе, както и рецептата . Аз съм я променил незначително.