BRAINSTORM Rye IPA
Публикувано на: 15 Май 2019, 21:07
Първо място в категория "IPA" на 6-ти международен конкурс за домашна бира - София
Малцове Wayrman - 8кг:
- Пейл - 5.9кг (73.75%)
- Ръжен - 1.6кг (20%)
- Караарома - 0.1кг (1.25%)
- Карапилз - 0.4кг (5%)
SRM - 7.2
Използвана е слабо минерализирана вода - Рударци.
Корекция на водата за озахаряване:
- CaSO4 - 6гр
- CaCl - 2.5гр
- С3Н6О3 - до достигане на пеха 5.3
Озахаряване:
- 42*С/10мин
- 51*С/10мин
- 65-64*С/35мин
- 72*С/20мин
Boil size - 38l/14P
Варене - 105мин
Хмел:
- Херкулес 17% - 44гр/80мин
- Цитра 13% - 10гр/10мин
- Мозаик 11% - 10гр/10мин
- Каскейд 6% - 10гр/10мин
- Цитра 13% - 10гр/3мин
- Мозаик 11% - 10гр/3мин
- Каскейд 6% - 10гр/3мин
- Цитра - 10гр/0мин
- Мозаик - 10гр/0мин
- Амарило - 10гр/0мин
IBU - 83
Batch size - 28l
OG - 17.2P(1.070SG)
Дрожди - US-05
Dry hopping:
- Цитра - 50гр
- Мозаик - 30гр
- Амарило - 40гр
FG - 3.3P (1.013SG)
ABV - 7.5%
Захар за газировка - 7.2гр/л
Малцове Wayrman - 8кг:
- Пейл - 5.9кг (73.75%)
- Ръжен - 1.6кг (20%)
- Караарома - 0.1кг (1.25%)
- Карапилз - 0.4кг (5%)
SRM - 7.2
Използвана е слабо минерализирана вода - Рударци.
Корекция на водата за озахаряване:
- CaSO4 - 6гр
- CaCl - 2.5гр
- С3Н6О3 - до достигане на пеха 5.3
Озахаряване:
- 42*С/10мин
- 51*С/10мин
- 65-64*С/35мин
- 72*С/20мин
Boil size - 38l/14P
Варене - 105мин
Хмел:
- Херкулес 17% - 44гр/80мин
- Цитра 13% - 10гр/10мин
- Мозаик 11% - 10гр/10мин
- Каскейд 6% - 10гр/10мин
- Цитра 13% - 10гр/3мин
- Мозаик 11% - 10гр/3мин
- Каскейд 6% - 10гр/3мин
- Цитра - 10гр/0мин
- Мозаик - 10гр/0мин
- Амарило - 10гр/0мин
IBU - 83
Batch size - 28l
OG - 17.2P(1.070SG)
Дрожди - US-05
Dry hopping:
- Цитра - 50гр
- Мозаик - 30гр
- Амарило - 40гр
FG - 3.3P (1.013SG)
ABV - 7.5%
Захар за газировка - 7.2гр/л