PALLIDUS PECCATUM - Czech premium pils lager
Публикувано на: 15 Май 2019, 20:53
Второ място в категория "Лагери" на 6-ти международен конкурс за домашна бира - София
Малц (Вайерман) - 5.5кг:
- Пилзнер 5.2кг(94.5%)
- Меланоидинов - 0.3кг(5.5%)
SRM - 4.3
- 51*С/5мин
- 65*С/5мин
- 67*С/40мин
- 72*С/15мин
Boil size - 35л/12Р
Варене - 100мин.
Хмел:
- Сладек 8% - 10гр/30мин
- Сладек 8% - 40гр/20мин
- Жатец 3.9% - 30гр/15мин
- Жатец 3.9% - 40гр/10мин
- Сладек 8% - 50гр/5мин
- Жатец 3.9% - 40гр/5мин
- Жатец 3.9% - 40гр/0мин
48 IBU
Batch size - 25l
OG - 13.2P(1.053SG)
Дрожди - Saflager W-34/70 - 11.5gr
Предварително е направен двустъпален стартер, ферментирал на 12*С
Мъстта също е охладена до тази температура и по време на ферментацията се потдържа 12 - 13.5*С.
Диацетилна пауза на 18*С за два дни.
FG - 2.8P(1.011SG)
ABV - 5.6%
Захар за газировка - 7.5гр/л
Малц (Вайерман) - 5.5кг:
- Пилзнер 5.2кг(94.5%)
- Меланоидинов - 0.3кг(5.5%)
SRM - 4.3
- 51*С/5мин
- 65*С/5мин
- 67*С/40мин
- 72*С/15мин
Boil size - 35л/12Р
Варене - 100мин.
Хмел:
- Сладек 8% - 10гр/30мин
- Сладек 8% - 40гр/20мин
- Жатец 3.9% - 30гр/15мин
- Жатец 3.9% - 40гр/10мин
- Сладек 8% - 50гр/5мин
- Жатец 3.9% - 40гр/5мин
- Жатец 3.9% - 40гр/0мин
48 IBU
Batch size - 25l
OG - 13.2P(1.053SG)
Дрожди - Saflager W-34/70 - 11.5gr
Предварително е направен двустъпален стартер, ферментирал на 12*С
Мъстта също е охладена до тази температура и по време на ферментацията се потдържа 12 - 13.5*С.
Диацетилна пауза на 18*С за два дни.
FG - 2.8P(1.011SG)
ABV - 5.6%
Захар за газировка - 7.5гр/л